Χώρος : Κέντρο Καινοτομίας της INTRALOT SA

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

EBEN GR 

15/6/16

Στην  εκδήλωση «PLATINUM AWARDS 2016” του EBEN GR που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/6/16 στο Κέντρο Καινοτομίας της INTRALOT SA  παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, σημαντικοί παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέλη του EBEN GR .

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού  και του Ελληνικού δικτύου του EBEN GR  Αντώνης Γκορτζής, τόνισε  στους παρευρισκομένους, πως το έργο του EBEN GR (ως μέλος του μεγάλου ευρωπαϊκού δικτύου EBEN EUROPE)   φιλοδοξεί να συμβάλει στην δημιουργία  Κουλτούρας Επιχειρηματικής Ηθικής σε ατομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό επίπεδο, παρά τις αντιξοότητες της κρίσης την οποία βιώνουμε.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κος Αντώνιος Κεραστάρης Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΙΝTRALOT, o κος James Bamforth (Claims Manager – Head of Claims The Swedish Club, Greece) με ομιλία σχετικά με “Marine Insurance Support to Business Ethics in Shipping” , η κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή (καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)  με ομιλία σχετικά  με το πιλοτικό πρόγραμμα Ethical HR Tool Analytics.

Η Γεν . Γραμματέας του EBEN GR κα Τζελίνα Καρελλά ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που έλαβαν την διάκριση για το 2016 στο επίπεδο PLATINUM .Επίσης παρουσιάσθηκαν από το EBEN GR τα δύο εξαιρετικά εργαλεία που θέτει ο οργανισμός στην διάθεση της σύγχρονης επιχείρησης και που αφορούν στην Αειφορεία (πρόκειται για το Sustainability Reporting) και στο Ανθρώπινο Δυναμικό ( Ethical HR Tool Analytics).

Οι Εταιρείες που έλαβαν διάκριση και βραβεύτηκαν είναι : 

Platinum AWARDS
( Κατά αλφαβητική σειρά) 

  • ALLSEAS MARINE S.A
  • ATHENIAN SEA CARRIERS LTD
  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α
  • INTRALOT SA  
  • TSAKOS GROUP OF COMPANIES
  • ΜΑRS Hellas
  • VODAFONΕ ΠΑΝΑΦΟΝ AEET

 Sustainability Reporting
(πιλοτική εφαρμογή) 

  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α

  Ethical HR Tool Analytics
(πιλοτική εφαρμογή)

  • ATHENIAN SEA CARRIERS LTD
  • SRH Marine Electronics S.A.

Το ΕΒΕΝ αποφάσισε φέτος να θεσπίσει  για πρώτη φορά στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα τον ρηξικέλευθο Θεσμό του Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως της Επιχειρηματικής Ηθικής και την δημιουργία του σχετικού VIP AMBASSADORS CLUB.  Στόχος του (EAC) EBEN Ambassadors Club ,όπως το ονομάζουμε συντομογραφικά, είναι να εμπνεύσει διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, στο πλαίσιο ενός δικτύου τα οποία ασπάζονται παρόμοιες απόψεις και είναι αφοσιωμένα όχι μόνο στην ανάπτυξη της προσωπικής τους επαγγελματικής εξέλιξης αλλά και της απόδοσης της επιχείρησης στην οποία απασχολούνται  όπως και της Κοινωνίας.  Έγινε παρουσίαση των διακεκριμένων μελών δράσεων που προγραμματίζονται. Στην συνέχεια δόθηκε τιμητικός έπαινος στην εταιρεία ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΑΕ Γραφικές Τέχνες για την σημαντική της συμβολή στο έργο του EBEN και την συνεχή υποστήριξη και πρωτοβουλία που προάγουν την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα στην πράξη.