Responsible Management in Social – Environmental & Ethical Governance for Sustainable Excellence

«Η Επιχειρηματική Ηθική και ο ρόλος της Κουλτούρας σε έναν Οργανισμό»

 Στην 11η εκδήλωση των βραβείων του EBEN GR που διεξήχθη στην Αίγλη Ζαππείου  παρευρέθησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, σημαντικοί Παράγοντες του Επιχειρηματικού Κόσμου, μέλη της διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας , μέλη του EBEN όπως και Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών με ενεργό δράση και συνεισφορά στον τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και Επιχειρηματικής Ηθικής.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΝ GR κος Αντώνης Γκορτζής, τόνισε στους παρευρισκομένους, πως το έργο του EBEN GR (ως ενεργό μέλος του μεγάλου ευρωπαϊκού δικτύου ΕΒΕΝ EUROPE) βοηθά τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν συστήματα που συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρα ανάπτυξη όπως και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία. Το ΕΒΕΝ μέσα από παρουσιάσεις ερευνητικών διατριβών σχετικά με την επιχειρηματική ηθική συμβάλλει στην προώθηση του ερευνητικού έργου στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο. Το RME αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα πρότυπα στα οποία στηρίχθηκε η διαμόρφωση του νέου χρηματιστηριακού δείκτη DEX-DEUTSCHER ETHIK INDEX στην Γερμανία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κος Δ. Μαθιός, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.

Ακολούθησε η  παρουσίαση του φοιτητικού διαγωνισμού που διεξήχθη με υποστηρικτές την ALPHA BANK και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  Η αξιολόγηση των εργασιών πραγματοποιήθηκε από Επιστημονική Επιτροπή με επικεφαλή τον κο Ιωάννη Φίλο, Αναπλ. Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου. Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν η κα Ευαγγελία Παππά  (ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ), o κος Δημήτρης Κόλλιας (ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) και o κος Κωνσταντίνος Γεωργιακάκης (ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ).

Στην συνέχεια η Γεν . Γραμματέας του EBEN GR κα Τζελίνα Καρελλά ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που έλαβαν την Πιστοποίηση για το 2018 και ακολούθησε η απονομή των βραβείων.

 

Δείτε εδώ video από την βράβευση.

Οι 15 Εταιρείες που πιστοποιήθηκαν είναι :

BRONZE AWARDS – (Κατά αλφαβητική σειρά )
• ALERT SHIPPING AGENCIES LTD
• ΙRA MEDIA
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

SILVER AWARDS ( Κατά αλφαβητική σειρά)
• E.YΔ.ΑΠ. Α.Ε. ( ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ )
• SEFCO ZEELANDIA S.A.

GOLD AWARDS ( Κατά αλφαβητική σειρά)
• ALLSEAS MARINE S.A.
• «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ»
• ATHENIAN SEA CARRIERS LTD
• ENTERPRISES SHIPPING & TRADING SA
• INTRALOT S.A
• MARS Hellas
• TSAKOS GROUP OF COMPANIES

PLATINUM AWARDS – (Κατά αλφαβητική σειρά )
• ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α
• OMΙΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΣΕΤΗ (ΟΦΕΤ) UNI-PHARMA SA , INTERMED SA
• VODAFONE

Το ACE (AMBASSADORS CLUB OF EBEN) είναι ένας νέος ευρωπαϊκός σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε από το ΕΒΕΝ το 2015 με σκοπό να προωθηθεί η κουλτούρα επιχειρηματικής ηθικής αριστείας μέσω ετήσιων επιλεκτικών δράσεων. Η Εκτελεστική Επιτροπή του ACE απαρτίζεται από την κα Τ. Καρελλά /Γ. Γραμματέα και τον Δρ. Ν. Τσάκωνας /Πρόεδρο με μέλη στελέχη ως εκπροσώπους εταιρειών ή επαγγελματίες του χώρου με ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα. Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε το νέο βιβλίο του ACE της σειράς «Παιδεία στην Πράξη» με θέμα «Σεβασμός προς το περιβάλλον» .Τα μέλη του ACE που υποστήριξαν αυτό το έργο είναι:κα Γ. Καρούντζου εκπρ. ΜΑRS HELLAS, κα Β. Ζορμπά εκπρ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, κα Ν. ΡΑΠΤΗ, Δρ. Ε. ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, κος Γ. ΓΚΟΥΣΚΟΣ εκπρ. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, Δρ. Δ. ΖΑΜΑΝΗΣ, κος Α. ΓΚΟΡΤΖΗΣ Πρόεδρος ΕΒΕΝ Gr, κος Ν. Μπαιράμης & κα Χ. Σανιόγλου εκπρ. ATHENIAN SEA CARRIERS και με ιδιαίτερη συμβολή μαθητών και δασκάλων των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΑ.

Ο κος Α. Καρακαλάς, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΝ GR, έκλεισε την εκδήλωση με ανασκόπηση του ΕΒΕΝ ως ο παλαιότερος εκπρόσωπος της επιχειρηματικής ηθικής στον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο . Αναφέρθηκε επίσης στα νέα σημαντικά RME MODULES HUMAN RESOURCES, SECURITY και SUSTAINABLE REPORTING που αναμένεται να επικυρωθούν από το επόμενο έτος από το EBEN GR.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν το ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο, η εταιρεία ICAP GROUP και χορηγός επικοινωνίας η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.