Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Σας καλωσορίζουμε στο site του Ινστιτούτου EBEN GR.

Το EBEN (EUROPEAN BUSINESS ETHICS NETWORK) αποτελεί το πλέον δραστήριο Δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής σήμερα στην Ευρώπη, το οποίο αριθμεί ήδη ενεργά 18 χώρες – μέλη, μεταξύ των οποίων η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία. Η ευρωπαϊκή παρουσία του EBEN είναι ιδιαίτερα σημαντική μέσα από πλούσιο έργο και ενεργές δράσεις στις χώρες μέλη.

Το EBEN GR αποτελεί το ελληνικό chapter εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας και στηρίζοντας πρωτοβουλίες που προάγουν την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα στην πράξη.

Στόχος του Ινστιτούτου είναι η προώθηση και διάχυση των αρχών της Επιχειρηματικής Ηθικής, της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την ακαδημαϊκή κοινότητα, σε εθελοντικούς οργανισμούς όπως και στα ευαισθητοποιημένα μέλη της κοινωνίας, που ως φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας.

Το ΕΒΕΝ GR φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στο χώρο των επιχειρήσεων παρέχοντας υποστήριξη στους οργανισμούς και τους επαγγελματίες με σκοπό να εφαρμόσουν ένα νέο τρόπο διοίκησης, με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ερευνητικών εργαλείων, εκπαίδευσης και διάδοσης καλών πρακτικών.

 

RME AWARDS 2017

RESPONSIBLE MANAGEMENT EXCELLENCE

rme-awards-2017-01 rme-awards-2017-02 rme-awards-2017-03

fr

EBEN – ICAP: LEADING EMPLOYERS 2017

RME WAS USED FOR THE FINAL SETUP OF DEX ETHICAL INDEX IN GERMANY

 

 

 EUROPEAN BUSINESS ETHICS NETWORK Brochure PDFleaflet-front-page

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2017-2018

Με στόχο την εξέλιξη του θεσμού της Επιχειρηματικής Ηθικής και τη δημιουργία υπεραξίας στο πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί για την εκπαίδευση φοιτητών, θεσμοθετήθηκε Διαγωνισμός με απονομή βραβείου από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής, για την καλύτερη διπλωματική εργασία με θέμα που θα έχει ως επίκεντρο το μοντέλο EBEN RME (Responsible Management Excellence ).

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει ο κ. Γκορτζής Πρόεδρος του ΕΒΕΝ Eλλάδας και Ευρώπης οι μεταπτυχιακοί φοιτητές οποιουδήποτε Ελληνικού Πανεπιστημίου θα μπορούν να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό, όπου θα αναπτύξουν μια μελέτη με προκαθορισμένο θέμα.

Το θέμα για την περίοδο 2017-2018 θα είναι:

“ Η Επιχειρηματική Ηθική και ο ρόλος της κουλτούρας σε έναν Οργανισμό ’’

H αξιολόγηση θα γίνεται από επταμελή επιτροπή καθηγητών. Η επιλεγόμενη ως καλύτερη εργασία, θα επιλέξει ως βραβείο ένα μεταξύ των (α) παρουσίαση της μελέτης του στο πλαίσιο της Ετήσιας Tελετής Aπονομής των Βραβείων του EBEN GR και (β) λήψη υποτροφίας μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη διοίκηση επιχειρήσεων, επιτόπιο ή εξ’ αποστάσεως.

Η δεύτερη καλύτερη εργασία θα λάβει ως βραβείο, εκείνο που δεν επελέγη (1, ανωτέρω) Οι τρεις καλύτερες εργασίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση του ΕΒΕΝ στην Ελλάδα. Οι πέντε καλύτερες εργασίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΝ Gr (www.eben.gr)

ΧΟΡΗΓΟΙ του θεσμού είναι η ALPHA BANK και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ .

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ είναι το ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο και το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Χορηγός επικοινωνίας η Ναυτεμπορική.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήστε μέσω του e-mail: info@eben.gr με την Διοικητική Λειτουργό κα Νικολέττα Μπούρα, ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού στο www.eben.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Τελευταία Νέα
 • EBEN – RME AWARDS 2017

  2017

  Η απονομή των διακρίσεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εξαιρετικά επιτυχημένου Ετήσιου Ερευνητικού Συνέδριου του ΕΒΕΝ EUROPE στις εγκαταστάσεις του DEREE COLLEGE.

  Περισσότερα

 • RME 2017 Ant1

  Web

  “Χρυσή διάκριση” στην Επιχειρηματική Ηθική για την Athenian Sea Carriers (βίντεο)
  Στην μνήμη του ιδρυτή της και “πατριάρχη” του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Μίνωα Κυριακού, αφιέρωσαν το βραβείο τα στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας.

  Περισσότερα

 • AMBASSADORS CLUB

  bee symbol

  Aυτόνομη Ευρωπαϊκή Λέσχη

  Περισσότερα